Amblem Karate kluba Srpski Soko


Sponzori


Skupština Opština Bijeljina


 

RIMAX - INVEST

BIJELJINA


Nova Banka


Termodom Bijeljina


Centurion security Bijeljina


Hotel Sv. Stefan Dvorovi


Monting montaža Bijeljina


Termal Lopare


Karate klub Srpski Soko ispred zgrade opštine u Bijeljini

Karate klub Srpski Soko

Predsjednik i glavni trener:  Milan Bojić 4 dan

Adresa kluba:  Braće Subotić 12, 76300 Bijeljina

  +387 55- 215-006   
  

+387 65 908 587

 

mbojic@rstel.net  

mbojic@teol.net

Web:                    http://www.karate-soko.com

         Klub je osnovan 1997. godine i od tada je u punoj ekspanziji. Svoj put ka vrhu morao je proći preko trnovitog terena, često prepušten samo entuzijazmu i naporu gospodina Milana Bojića. Bilo je veoma kritičnih trenutaka koji su brzo rješeni zahvaljujući talentima onih koji ovde treniraju i koji su dali doprinos da ovaj klub "stane na svoje noge".

         Milan Bojić je osnivač i organizator ovog kluba. Danas radi kao glavni trener, predsjednik i organizator kluba. Iza njega stoji dugogodišnje iskustvo u radu sa omladinom (još iz vremena kada je radio kao glavni trener KK "Panteri" iz Bijeljine). On je pravi stručnjak i pedagog u smislu da prepozna mogućnosti i potrebe djece i da iz ovog kluba izvede na sami vrh prave talente. Glavni prioriteti u radu sa djecom ( u ovom klubu) su razvoj društvenosti, kulture ponašanja i poštovanja prema drugima. Svi članovi kluba imaju za cilj da izbjegavaju sve poroke i da žive pravi sportski život.       Pročitaj više...  

          Na samom početku svoje karijere klub je imao velikih poteškoća da takmičarima omogući putovanja u inostranstvo. Problem se krio u nedostatku novca, a sponzora u to vrijeme je bilo malo. Ipak klub je našao adekvatna rješenja, tako da sada ima mnogobrojne zapažene rezultate, kako na našoj tako i na inostranoj sceni. Zahvaljujući jednom od vodećih osiguravajućih preduzeća u Republici Srpskoj. BOBAR OSIGURANJU.

           Klub trenutno radi u sali Sokolskog doma, u dječijem zabavištu Dragan i Zoran, u hotelu Sv. Stefan u Dvorovima, osnovnoj školi u Batkoviću i u Domu kulture u Balatunu. Treninzi se odvijaju i u savremenoj privatnoj sali vlasnika Milana Bojića. Klub je tokom rada nastupao u više zemalja i na sledećim turnirima: Prvenstvo skandinavskih zemalja Malme - Švedska, Prvenstvo bavarske oblasti Minhen, Inglštat - Njemačka, Open lučenec Novohrad -  Slovačka, Budapest open Tatabanja,

Sala koju je za karate izgradio Milan Bojić

Otvoreno prvenstvo Slovačke - Bratislava, Miškolc - Mađarska, Memorijal David Mastoro - Italija, Krokojama kup Koblenc - Njemačka, Bohemia kup Prag - Češka, Austrija open Salzburg, Banzai kup Arad - Rumunija, Slovenija open Sevnica Novo Mesto, Otvoreno prvenstvo oblasti Sašen - Anhalt nedaleko od Berlina koje je održano u Quedlinburgu.

Osvajači medalja sa pomenutih takmičenja su: Slađan Stanišić, Stanoje Trakilović, Duško Simić, Milica Ignjatov, Sunčica Simeunović, Dragana Vuković, Ivana Simić, Dragana Simeunović, Aleksa Obradović, Dejan Stevanović, Mitar Bojić, Duško Simić i Maja Birčaković.


PROGRAM RADA KLUBA

 

Ciljevi i zadaci kluba su:

Da na osnovu plana i programa stručnog rada obučava, obrazuje i vaspitava kroz karate sport kao i srodne vještine.

Da propagira, pomaže, pokreće i sprovodi sistematsko fizičko vaspitanje kroz pomenute metode svog aktivnog članstva svih uzraznih kategorija i na taj način doprinosi jačini i unapređenju njihovog zdravlja, radne sposobnosti i spremnosti za odbranu svoje otadžbine.

  Da kroz neposrednu i kontinuiranu saradnju sa organizacijama za fizičku kulturu, školama   i fakultetima, radnim organizacijama i klubovima sistematski doprinosi jačanju i podizanju kvaliteta veštine samoodbrane, a u cilju opšte bezbjednosti i samozaštite naših građana.

Da kod građana svih uzrasta razvija navike za redovno i sistematsko bavljenje karate sportom i srodnim vještinama.

Da prati i podstiče rad aktivnog članstva vrhunskih takmičara i trenera na kvalitetnom i stručnom uzdizanju radi ostvarenja vrhunskih sportskih dostignuća, a što je osnovni cilj kluba.

Da organizuje pripreme i škole treninga kako na domaćem tako i na međunarodnom planu kao i obavljanja i druge aktivnosti u funkciji školovanja podmlatka, podizanja kvaliteta takmičara, sudija i trenera.

Da prati sistem takmičenja za karate sport sa učenjem najkvalitetnijih takmičara od najmlađeg do najstarijeg uzrasta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji , kako na takmičenjima u zemlji tako i u inostranstvu.

Da organizuje sportske priredbe, takmičenja i manifestacije za karate sport vodeći računa da one budu odraz kvaliteta u cilju afirmacije i propagande svog kluba.

Da formira sekcije pri pojedinim školama, fakultetima i radnim organizacijama, da obezbeđuje uslove i stručni rad za što veći broj zainteresovanih učenika, studenata i radnika za bavljenjem karateom, sportskom rekreacijom i ostalim fizičkim aktivnostima.

Da uspostavlja međunarodnu saradnju na osnovu važećih propisa u klubu i organizaciji čiji je član.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2005 / Karate klub Srpski Soko - Sensei